Skip to content

Workshop: zo maak je van een leuk idee spannende journalistiek

Kom donderdag 20 oktober naar de Pletterij en leer van Belia Heilbron (Investico) hoe je een idee uitwerkt tot een spannend journalistiek verhaal.

Het Haarlems Mediafonds ondersteunt graag verhalen die een verschil maken. Diepgravende journalistiek, die de inwoners van Haarlem en omstreken meer grip geeft op wat er speelt in hun dagelijkse omgeving.

Deze soort journalistiek valt of staat bij de vraagstelling: zonder scherpe onderzoeksvraag kun je geen onderscheidende journalistiek maken. Belangrijk is dus te weten hoe je van een interessant idee tot die solide journalistieke vraagstelling komt.

Belia Heilbron, onderzoeksjournalist bij platform Investico, weet hoe je dat moet aanpakken. Ze is ook vertrouwd met het speciale karakter van lokale en regionale journalistiek, want bij Investico werkt ze geregeld samen met collega’s uit de regio.

Donderdagavond 20 oktober leert Belia Heilbron je het klappen van de zweep in een workshop vol praktische tips en concrete oefeningen. Kom die avond naar de Pletterij in Haarlem en laat je inspireren. We durven bijna te garanderen dat je naar huis gaat met een goed plan voor jouw eerstvolgende aanvraag bij het Haarlems Mediafonds.

Deelname is gratis, maar je moet je wel even aanmelden. Dat kan met een e-mail naar het Haarlems Mediafonds. Zet in de onderwerpregel ‘aanmelding workshop 20 oktober’.

NB: deze workshop is bedoeld voor journalisten.

  • WAT?                            Workshop: Zo maak je van een idee een solide plan
  • WAAR?                         De Pletterij, Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
  • WANNEER?                Donderdagavond 20 oktober, vanaf 20:00 uur (inloop 19:30)
  • WIE?                             Trainer Belia Heilbron

 

 

 

 

 

Belia Heilbron (1986) werkt als onderzoeksjournalist voor Investico. De laatste tien jaar schreef ze onder meer over energie en klimaat, ICT bij de overheid, de uitwisseling van medische gegevens in de zorg en de keuringsindustrie bij arbeidsongeschiktheid. Tot mei dit jaar werkte Belia daarnaast ook voor de nieuwsredactie van NRC.

 

Back To Top