Skip to content

Aanvragen welkom vanaf 15 maart 2024

Het HMF werkt met twee aanvraagronden, in het voorjaar en in het najaar. De najaarsronde 2023 is gesloten op 1 november. De volgende voorjaarsronde opent op 15 maart 2024. Je kunt voor een journalistieke productie tot €50.000 aanvragen en voor een vooronderzoek tot €1500.

Lees voordat je een aanvraag doet eerst de pagina met informatie over het reglement goed door. Hierna nog vragen? Stel ze per e-mail op ons info-adres. We nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.

Een aanvraag bij het HMF bestaat uit drie onderdelen:

  1. Aanvraagformulier
  2. Inhoudelijke toelichting
  3. Begroting + dekkingsplan

Je dient je aanvraag in door het webformulier in te vullen dat onderaan deze pagina te vinden is in de weken waarin een aanvraagronde openstaat. De uploadmogelijkheid voor de toelichting, de begroting en het dekkingsplan vind je onderaan dat formulier.

Nadat je de uploads hebt voltooid, kun je het ingevulde formulier met de verzendknop naar het HMF sturen. Je krijgt een automatische ontvangstbevestiging met een kopie van wat je ons hebt gestuurd.

De behandeling van de aanvraag duurt maximaal zes weken. Je kunt worden uitgenodigd om je plan mondeling toe te lichten. Alle aanvragers krijgen per e-mail bericht over de uitkomst van de beoordeling. De gehonoreerde plannen worden bekendgemaakt via een persbericht en gepubliceerd op de pagina met projecten.

 

 

Back To Top