skip to Main Content

De volgende deadline voor aanvragen bij het Haarlems Mediafonds is op 1 november 2021. Je kunt nu je aanvraag indienen.

Je kunt voor een journalistieke productie tot €50.000 aanvragen en voor een vooronderzoek tot €1500.

De behandeling van de aanvraag duurt maximaal zes weken. Je kunt worden uitgenodigd om je plan mondeling toe te lichten.

Lees allereerst het reglement zorgvuldig door. Op het moment dat je een aanvraag indient, moet alles duidelijk zijn, ook welk lokaal of regionaal medium betrokken is bij de aanvraag en publicatie. Vragen? Stel ze per e-mail op ons info-adres. We nemen dan binnen twee werkdagen contact met je op.

Een aanvraag bij het HMF bestaat uit drie onderdelen:

 1. Aanvraagformulier
 2. Inhoudelijke toelichting
 3. Begroting + dekkingsplan

Uiterlijk zes weken voor de deadline plaatsen we op deze pagina het webformulier waarmee je een aanvraag kunt doen. De uploadmogelijkheid voor de toelichting, de begroting en het dekkingsplan vind je onderaan dit webformulier. Nadat je de uploads hebt voltooid, kun je het ingevulde formulier met de verzendknop naar het HMF sturen. Je krijgt een automatische ontvangstbevestiging met een kopie van wat je hebt verstuurd.

Aanvraagformulier

 • Contactgegevens aanvrager

 • Max. bestandsgrootte: 256 MB.

 • Soort aanvraag


 • Inhoud van de aanvraag

 • Akkoord met voorwaarden

  Aan een bijdrage uit het HMF zijn voorwaarden verbonden.
  1) Door deze aanvraag in te dienen, verklaren de aanvrager en eventuele partners in het project dat zij de de Code van Bordeaux onderschrijven en werken vanuit de journalistieke beginselen die in deze code zijn vastgelegd.
  2) Door deze aanvraag in te dienen, zeggen de aanvrager en eventuele partners toe bij een eventuele publicatie/uitzending te zullen vermelden dat de productie is gerealiseerd met een bijdrage uit het HMF.
  3) Werk dat is gerealiseerd met een bijdrage uit het HMF dient vrij en zonder kosten (digitaal) openbaar worden gemaakt (geen betaalmuur).
  4) Het werk dient onmiddellijk na publicatie/uitzending beschikbaar te worden gesteld voor doorplaatsing op www.haarlemsmediafonds.nl.

  In bijzondere gevallen kan het HMF-bestuur besluiten voorwaarden 3 en/of 4 niet toe te passen. Mocht je vinden dat er bij jouw aanvraag redenen zijn waarom niet aan deze voorwaarden kan worden voldaan, licht die dan hieronder kort toe.
 • Toelichting, begroting & dekkingsplan

  Hieronder kun je een toelichting van maximaal één A4 uploaden. Zet hierin in elk geval uiteen met welk lokaal medium wordt samengewerkt, hoe (alleen publicatie/uitzending, of ook gezamenlijke productie?), tot welke productie(s) dit moet leiden en wat de tijdsplanning is.
  We vragen je ook een gespecificeerde begroting en een dekkingsplan van de kosten van de activiteiten ten behoeve van het journalistieke product in te dienen. Het dekkingsplan bevat een opgave van mogelijk elders aangevraagde subsidies of vergoedingen ten behoeve van dezelfde activiteiten onder vermelding van de stand van zaken daarvan. Matching van kosten met een ander fonds/medium is een pre, maar geen voorwaarde.
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Back To Top