De Fabers waren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog een beruchte NSB-familie. Vader Pieter had een banketbakkerszaak aan de Wagenweg. Zijn zoons Piet en Klaas Carel gingen in de oorlog voor de Sicherheitsdienst werken. Ze maakten talrijke slachtoffers onder Joden en verzetsmensen, in Haarlem en in het noorden van het land. Pieter Faber werd in 1944 door de verzetsstrijders Hannie Schaft en Jan Bonekamp geliquideerd.
Na de oorlog kreeg Piet de doodstraf. Klaas Carel, veroordeeld tot levenslang, ontsnapte met hulp van zijn oudste broer Martin op spectaculaire wijze uit de Bredase koepelgevangenis. Hij leefde tot zijn dood in 2012 in vrijheid in Duitsland.
De Haarlemse historicus Jan de Roos deed uitgebreid onderzoek naar de wandaden van de Fabers. Ze maakten veel meer dodelijke slachtoffers dan tot nu toe bekend is. Dat Klaas Carel nooit meer achter de tralies kwam, komt volgens De Roos door onwil van de Duitsers én door blunders van de Nederlandse justitie.
Faber & zoons bevat tal van nieuwe gegevens over Haarlem en omgeving tijdens WO2. De Roos brengt het gruwelijke werk van de Haarlemse mini-Gestapo in kaart en werpt ook nieuw licht op de moord op Pieter Faber.