Skip to content

€ 75.000 beschikbaar voor regionale journalistiek In en om Haarlem

Najaarsronde 2024 Haarlem Mediafonds gaat van start

Freelance journalisten en mediaredacties die diepgravende en tijdrovende projecten willen doen waarin Haarlem en directe omgeving centraal staan, kunnen weer een aanvraag doen bij het Haarlems Mediafonds. De tweede aanvraagronde van 2024 is geopend. Tot 1 november kunnen plannen worden ingediend.

In deze ronde is er € 75.000 te vergeven. Per productie kan maximaal € 50.000 worden aangevraagd. Ook is het mogelijk een bijdrage te vragen voor een vooronderzoek, tot maximaal € 1.500 per project. Het Haarlems Mediafonds kijkt uit naar aanvragen voor producties die inwoners en bedrijven in deze regio een beter beeld te geven van wat er speelt.

Vernieuwing en verbreding

Het HMF is ook in deze najaarsronde actief op zoek naar nieuwe manieren om diepgravende journalistiek in en over Haarlem te stimuleren. Om vernieuwing en verbreding van het lokale journalistieke aanbod te stimuleren, nodigen we (freelance)journalisten nadrukkelijk uit eigen kanalen en platforms in te zetten voor de verspreiding van hun verhalen. Wel is het daarbij belangrijk in de aanvraag concreet te maken wat wordt ondernomen om een breed lokaal publiek te bereiken en om de journalistieke kwaliteit van een productie te bewaken.

Inmiddels zijn ook de toekenningen uit de voorjaarsronde 2024 bekend. In deze ronde zijn er 10 aanvragen ingediend. Daarvan zijn er 2 goedgekeurd, over 4 aanvragen is het bestuur in overleg getreden met aanvragers om tot helderder en beter ingebedde aanvragen te komen. In totaal is er in de voorjaarsronde een bedrag van €7.968 toegekend.

Toegekende aanvragen:

Dertien op de Dreef 
Het effect van struikelstenen

Wie een aanvraag wil indienen, vindt hier aanvraagformulier em hier het reglement te vinden. Het reglement bevat nadere informatie over de doelstellingen van het HMF en over de beoordelingscriteria voor aanvragen.

Back To Top